Wil je de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers verbeteren? Vraag nu ESF-subsidie aan!

6 juni 2018

Om organisaties te ondersteunen bij het gezond, gemotiveerd en productief houden van hun medewerkers stelt de overheid subsidie beschikbaar. Met dit geld, afkomstig uit het Europees Sociaal Fonds (ESF), kunnen bedrijven en (overheids-)instellingen gesubsidieerd advies en externe ondersteuning inwinnen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Geldt dat ook voor jou?
Als je de inzetbaarheid van jouw medewerkers en daarmee de wendbaarheid van jouw organisatie wilt vergroten, kun je mogelijk gebruik maken van deze ESF subsidie. Deze vergoedt de advieskosten van een externe adviseur voor 50% tot een maximum van € 12.500. (N.B. de kosten van de inhuur zijn dan dus € 25.000 geweest).

Wanneer kom ik in aanmerking voor ESF subsidie?
Het project mag maximaal 10 maanden duren en moet te maken hebben met een van de thema’s van duurzame inzetbaarheid, zoals:

  • maken van een organisatiescan;
  • aanpassen van jouw organisatie of werkprocessen met betrokkenheid van de medewerkers;
  • bevorderen van zelfsturing en eigen verantwoordelijkheid;
  • stimuleren van interne en externe mobiliteit van de medewerkers;
  • bevorderen van een gezondere leefstijl en terugdringen van werkstress;
  • bevorderen van een flexibele werkcultuur;
  • invoeren van arbeidstijdenmanagement.

De subsidie kan nog tot 28 juni 2018 aangevraagd worden. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Hoe eerder je de aanvraag doet, des te groter de kans op subsidie. Indien de aanvraag onverhoopt niet gehonoreerd wordt, kun je afzien van het project zonder enige kosten.

Wij helpen jou graag.
Optines Consultancy kan jou helpen bij de implementatie van bovengenoemde thema’s. Wij verzorgen natuurlijk ook het aanvragen van de ESF subsidie. Daarin werken we samen met de adviseurs van MRK ONE.
Vergroot de wendbaarheid van jouw organisatie en investeer in duurzame inzetbaarheid. Neem voor meer informatie contact met ons op via 073-6123216.

Inspiratie & nieuws