Boek tip: "Verbindend vermogen"

25 januari 2017
In mijn contacten als veranderconsultant met managers en bestuurders blijkt goed leiderschap altijd de basis voor het succes van hun eigen organisatie. Goed leiderschap vertaalt zich onder andere in samenwerken, verbinden, vertrouwen en respect.
Ik heb onlangs het boek “Verbindend vermogen” gelezen en vind het een 'must' voor elke moderne leider. Het geeft je inzicht over jouw impact op je team en organisatie en daagt je uit in actie te komen met praktische tips. Ik raad het boek je van harte aan. 
 
Kamiel Rietsema
 
Samenvatting:
Zet mensen bij elkaar en je krijgt gedoe. Gegarandeerd! De eerste reageert te veel vanuit zijn ego, de tweede luistert niet en de derde is veel te direct. Met als gevolg dat de afgesproken doelen met meer moeite worden gehaald. Of niet. Als klap op de vuurpijl verslechtert de sfeer en de neerwaartse spiraal is in gang gezet. Waar gaat het mis?
Het is menselijk elkaar de schuld te geven, maar dan mis je de basis. Het begint bij jou: wat zijn jouw drijfveren en hoe draagt jouw houding bij aan het bereiken van de resultaten? Vandaaruit ontstaan de vervolgvragen: werken jullie samen vanuit verbindend vermogen en spelen jullie hard op de bal én zacht op de man? Deze vragen breiden zich verder uit naar je team en je organisatie. Er staan leiders op met aandacht voor ratio én emotie. Dit leidt tot krachtige resultaten in een positieve werkomgeving. Daar gaat dit boek over!
 
In dit praktische boek daagt Marco Buschman je uit te reflecteren op hoe jij verbindend vermogen inzet binnen je dagelijks werk. Aan de hand van bewezen theorie, herkenbare praktijkvoorbeelden, persoonlijke verhalen, verrassende filmpjes en krachtige oefeningen krijg je steeds meer zicht op wat verbindend vermogen voor jou inhoudt. En hoe je het kunt ontwikkelen en toepassen. Dit boek bevat de belangrijkste inzichten die Marco inzet als coach, trainer en consultant bij het ontwikkelen van het verbindend vermogen van leidinggevenden, executives en managementteams in binnen- en buitenland. Het is een verfrissend en aanvullend perspectief op het bestaande denken over leiderschap.
 
 
Bestel "Verbindend vermogen” en je kan morgen aan de slag met het vergroten van je impact op de ander, je team en je organisatie


 

Inspiratie & nieuws